Gourmet Fesztivál 2023

Luxury, gourmet society, bistro cuisine

A Gourmet Fesztivál idei tematikája az „új generáció”. A fiatalok kerülnek a középpontba és velük együtt a megújulás, az újdonságok, legyen szó új trendekről, technológiákról, alapanyagokról vagy akár stílusról.

Mi magunk is folyamatosan új ismeretségeket kötünk, inspirálódunk, nyitott szemmel járva fedezzük fel a világot. Folyamatosan megújulunk. A megtapasztalt élményeket beépítjük a mindennapokba. Minden új kispiac, minden új alapanyag és kézműves termelő újabb és újabb ötletekre, kísérletezésre inspirál minket.

A minőségi és helyi alapanyag kifejezéseket már mindenki ismeri, ha a gasztronómia kerül szóba. A sokak által kitűzött közös célt, miszerint a Balaton már nemcsak nyáron érdekes és népszerű környék, ezt egyre több vendéglátóhely és kézműves helyi termelő támogatja. A balatoni gasztronómia egyre izgalmasabb és fejlődő palettája elhivatott személyiségeket vonzott és vonz maga köré, akik munkájukkal és kreatív tevékenységükkel segítik a szakmai előrehaladását és a fogyasztók edukációját. A fejlődés nem állt meg, egyre több vendéglátóhely és termelő indult el a változás útján.

Mi magunk is ennek szellemében készültünk az idei Gourmet Fesztiválra. Kínálatunkban megjelenik az új generáció, az újdonság, ami kiegészül a régió hagyományos alapanyagaival.

The View Hot Dog

Egy igazi fesztivál étel, egy örök érvényű street food – elegáns köntösben -, ami tökéletesen passzol a fesztivál jellegéhez és a gin alapú italokhoz.

Ha a Wikipediát kérdezzük a hot dogról, akkor a meghatározás szerint a hot dog virsliből és úgynevezett hot dog kifliből álló, melegen felszolgált étel, általában mustárt, vagy felvágott zöldségeket, vagy savanyúságot tesznek a tetejére. Nem lenne a LUA-ra jellemző, ha a gasztro fesztiválra teljesen hagyományos formációval készülne, hiszen akkor nem nyerne értelmet a LUA U betűje; „unconvetional”, azaz szokatlan. Ezzel utalunk az egymás mellett létező kontrasztokra, amely nem csak a belsőépítészetben, de a gasztronómiában is vissza-vissza köszön.

Hála az amerikai gyökerű hot dog forradalomnak, mi is kiléptünk a ketchup-mustár-virsli hárömszögből és büszkén mutatjuk be egyik főszereplőnket!

Tekeresvölgyi roppanós virsli, szarvasgombás majonéz és kaviár, hagyma ropogós, pácolt mustármag, uborka jam, lila káposzta, zatar, kézműves hot-dog kifli.

A roppanós virsli Pintér Károly executive chef és a Tekeresvölgyi Családi Birtok közös munkája, amely csak a rooftop bár részére készül. Csakúgy, mint a kézműves hot-dog kifli, amely a Brucker pékséggel való folyamatos fejlesztés eredménye. Mustár helyett szarvasgomba majonézt és – figyelem, most jön az igazi őrület – szarvasgomba kaviárt használunk. Nem is gondolnánk, de Magyarország szarvasgomba nagyhatalom, ezért is választottuk a szarvasgomba folyékony, „gyöngybe” zárt esszenciáját.

Izgalmasan klasszikus

Nevezhetnek minket hatásvadásznak, amiért olyan gint választottunk, amely lekörözte a világot. Az ok ennél sokkal prózaibb: a kortárs alkohol, a Balaton Gin harmonikus ízvilága és aromái a Balatont, a balatoni életérzést, a nyarat idézik, és az összetevők mind tó környéki beszállítóktól valók, a balatoni borrégióban, Somlón készülnek.

Gin & Tonic

A The View by LUA csapata elhozza azt a klasszikust, ami kortól, nemtől és mindentől függetlenül ott van minden gondolatunkban, amikor egy forró nyári estén lazítanánk egy kicsit. A Balaton Gin ízvilágát tökéletesen kiegészítik a citrusosan-kesernyés aromák.

Balaton & Soda

Két pont közt a legrövidebb út az egyenes… Mi ezt mutatjuk meg: Balaton Gin, friss menta levél, lime, soda … A naplemente hűvös, de bódító kísérője.

Balaton „The View Ramos” gin fizz verseny

Ramos Gin Fizz – egy régi ismerős, akire ideje, hogy újra rátaláljunk.

A friss citromlé és cukor harmóniáját a “home pour” Balaton Gin viszi táncba, az egyedi krémes textúráról a tojásfehérje gondoskodik. Vendégeinkkel nem csak megosztjuk a klasszikus ital történetét, de több meglepetést is tartogatunk számukra…

Találkozzunk a Millenárison, 2023. június 2-4. között a 25-ös standon!